HUURVOORWAARDEN Chalet Basic, Comfort

Contact gegevens van de eigenaar/verhuurder

Chalet Basic
Dhr. Manuel Galicia, Rue Chérapont 28, 6670 Limerlé
GSM 0496281324, Email: info@oosterourthe.be

Chalet Comfort
Monika De Borger, Rue Chérapont 24, 6670 Limerlé
Email: oosterourthe@telenet.be

Gebruik de chalet als een goede huisvader!

Groepen jongeren of vrijgezellenfeesten worden niet toegelaten!

Tijdstip aankomst en vertrek
– Aankomstuur vanaf 14u en vertrek ten laatste 12u (late checkout 17u).

Comfort chalet standaard vertrek tot 18u.
– Minimum verblijf is 3 dagen (2 nachten).

Betaling en reservering
– Bij reservering dient er een voorschot van 150 € betaald te worden. De ontvangst van betaling van voorschot geldt als bevestiging van reservatie. Wanneer de betaling voldaan is, ontvangt u per email een bevestiging van reservatie.
– Het saldo van de huurprijs wordt minimum 28 dagen voor de verhuur betaald.

Reserveert u via een boekingssite (Natuurhuisje, Airbnb,…) dan gelden hier de voorwaarden van deze boekingssite.

Waarborg
De waarborg van wordt gebruikt om eventuele schade die veroorzaakt tijdens uw verblijf te vergoeden. Schadegevallen dienen gemeld te worden aan de verhuurder. Indien geen schade wordt vastgesteld, zal binnen de 2 weken na uw verblijf de waarborg teruggestort worden op uw rekening.

Maximum aantal personen is beperkt tot 6 pers. (chalet Comfort) of beperkt tot 4 pers. (chalet Basic).
De bezetting van de woning is uitdrukkelijk beperkt tot de maximum capaciteit van 4 personen tot 6 pers. Het niet respecteren van deze regel heeft onmiddellijke beëindiging van de huurovereenkomst tot gevolg en dit zonder dat de huurder aanspraak kan maken op enige vorm van terugbetaling of schadevergoeding.

Huisdieren
Huisdieren zijn, mits toeslag toegelaten, maar hiervan moet bij de huuraanvraag uitdrukkelijk melding worden gemaakt. De meerprijs wordt u bij het afsluiten van de overeenkomst meegedeeld. De voorwaarde is, dat na uw vertrek niets meer te merken is dat naar de aanwezigheid van het huisdier verwijst. Het dier moet goed opgevoed zijn. Het mag geen hinder voor andere buurtbewoners veroorzaken. Anders een boete van 60 €.

Roken
Roken binnenshuis is uitdrukkelijk verboden. Bij buitenshuis roken vragen we om voorzichtigheid en om de nodige voorzorgen te nemen om brandgevaar te voorkomen.
=> Kaarsen of iets gelijkaardigs
Extra voorzichtigheid bij het gebruik van kaarsen, fondue toestellen, houtkachel… is vereist om alle brandgevaar uit te sluiten. Het is ook verboden om kaarsen op de houten vloer te te laten branden.

Schoonmaak
Wij zorgen ervoor dat u een nette chalet heeft bij aankomst. De eindschoonmaak service is verplicht. Gelieve steeds respect te hebben voor de chalet, het materiaal en zijn omgeving. Bij het ontbreken van materiaal na uw verblijf zullen de nodige kosten van uw waarborg worden afgetrokken. Afwasmachine enkel gebruiken met afwastabletten en dienen leeggemaakt en proper te zijn bij vertrek. Indien niet wordt dit extra aangerekend.

BBQ en of Hottub
Bij het gebruiken van de BBQ of Hottub moet u deze zelf terug schoonmaken. Anders wordt dit verrekend.

Houtkachel of Pelletkachel
Het is alleen toegestaan om vuur te maken in de houtkachel of pelletkachel. Als brandmateriaal wordt er enkel brandhout of pellets gebruikt. Het is ten strengste verboden om plastic of ander afval te verbranden!

Meubelen
Het is verboden om het in de chalet aanwezige meubilair buiten te zetten of buiten te gebruiken of te beschadigen.

Omgeving en Natuur
De chalet is gelegen in een rustige omgeving. We vragen u dan ook vriendelijk om de rust voor de omgeving in acht te nemen. Het is verboden geluidsoverlast te maken! Na 22:00 u vragen wij uitdrukkelijk om de rust van de buren te respecteren. Bij overtreding zal de huisbeheerder gepast optreden. De natuur dient gerespecteerd te worden. Er mag in geen geval schade berokkend worden aan bomen en planten. Laat dieren met rust en laat geen zwerfvuil achter.

Aansprakelijkheid
Voor schade en/of letsel berokkend door huurders van de chalet, aanvaarden de verhuurders geen enkele aansprakelijkheid. Ook zijn de verhuurders niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of beschadiging van de eigendommen van de huurders. De verhuurders zijn dus niet verantwoordelijk voor ongevallen die in en/of rondom de chalet gebeuren. Zo is het gebruik van de BBQ de enige en volledige verantwoordelijkheid van de huurders.

Bedlinnen, badlinnen en keukenlinnen
Het gebruik van bedlinnen op ieder bed is verplicht. De huurder brengt zelf bad- en keukenlinnen mee of kan dit ook huren. Gelieve dit te bestellen samen met uw huuraanvraag.

Sanitair
De huurder draagt zorg voor het sanitair en zal in geen geval in afvoeren, gootstenen, lavabo en WC vloeistoffen gieten of aanbrengen die inox aantasten, verstoppingen veroorzaken of de goede werking verstoren van afvoersystemen en putten: niet limitatief worden hier bedoeld, bleekwater, agressieve onstoppings-producten, producten die stollen, maandverbanden, tampons…
Overlopen van sanitair wordt zo snel mogelijk opgekuist (waterschade=schade).

Ophalen en terugbrengen sleutels
Volgens afspraak of volgens een kluis-systeem.  U krijgt de code van de sleutelkluis ongeveer een week voor aanvang van uw vakantie samen met alle nodige info.

Contractbreuk en annulatie
Elke annulering moet schriftelijk of per email aan de verhuurder worden gemeld. De verhuurder heeft het recht volgende bedragen in rekening te brengen in geval van annulering door de huurder:
– Annulatie meer dan 28 dagen voor de aanvang van de verhuurperiode geeft aanleiding tot een forfaitaire schadevergoeding van 150 € (voorschot).
– Annulatie minder dan 28 dagen voor de aanvang van de verhuurperiode geeft aanleiding tot een forfaitaire schadevergoeding van 75% van het totale som (huursom en kosten).
– Annulatie minder dan 1 week voor de aanvang van de verhuurperiode geeft aanleiding tot een schadevergoeding van 100 % (huursom en kosten).

Indien u betaald via Natuurhuisje dan werkt alles via hun regels.

Bij annulatie wordt uw waarborg wel teruggestort.

>> Download de huurvoorwaarden hier.